Sunday, October 31, 2010

Kejohanan Futsal Piala MB

SYABAS...Aziahwati menyampaikan hadiah kepada pemenang pada Kejohanan Futsal Piala MB peringkat Dun Sura sambil diperhatikan oleh Azhar, semalam.

SURA - Kejohanan Futsal Piala YAB Menteri Besar Terengganu Peringkat Dun Sura berjaya menarik kira - kira 300 remaja menyertainya dimana kejohanan tersebut diadakan selama 2 hari mulai 29-30 haribulan semalam.

Kejohanan tersebut turut diwarnai dengan perlawanan persahabatan antara Jawatankuasa Penyelaras Pemuda Dun Sura  menentang pasukan Jawantankuasa Pemuda UMNO Bahagian Dungun sebelum perlawanan akhir berlangsung.
Sebanyak 16 pasukan lelaki dan 7 pasukan wanita menyertainya dan juara kategori lelaki dimenangi oleh pasukan Pemuda Kubang Miang manakala kategori wanita dimenangi oleh Puteri Batu 48.

Hadiah - hadiah disampaikan oleh Ketua Pergerakan Pemuda dan Puteri iaitu Azhar Jambul dan Aziahwati Abdullah, johan setiap kategori menerima piala iringan, medal serta wang tunai RM500 manakala naib johan menerima medal serta wang tunai RM400 dan tempat ke-3 dan ke-4 menerima medal juga wang tunai RM300 dan RM200.

Kejohanan yang dianjurkan oleh Pergerakan Pemuda & Puteri UMNO Bahagaian itu dilihat salah satu kaedah ramah mesra dengan golongan muda disamping membudayakan gaya hidup yang sihat bagi mengelakkan daripada golongan tersebut cenderong kepada aktiviti yang tidak sihat.

SOKONGAN...Antara penyokong yang hadir memberikan sokongan kepada pasukan kampung masing-masing.

Berita/Foto : Ahmad Rahmat Ramlee.

No comments:

Post a Comment