Monday, July 26, 2010

Bantuan Raya Untuk Remaja

Dana Bakti Remaja Dun Sura

RINGANKAN BEBAN...Sebahagian belia menerima sumbangan dana daripada kerajaan negeri Terengganu.

DUNGUN 25 Julai - Sebagai meringankan beban belia-belia yang masih belum berumah tangga untuk persedian membeli kelengkapan bagi menyambut Aidilfitri tidak lama lagi, pihak kerajaan negeri Terengganu memperuntukkan sejumlah besar wang untuk diagihkan kepada golongan berkenaan.

Mereka yang terpilih menerima imbuhan sebanyak RM200 dan ianya diagihkan lebih awal sebelum Ramadhan kerana sudah menjadi kebiasaan bagi masyarakat di sini memdapatkan pakaian untuk menyambut hari raya lebih awal.

Tinjauan kami di Dewan Majlis Perbandaran Dungun pada hari ini seramai 846 penerima layak menerima imbuhan berkenaan dan ianya merupakan sumbangan kerajaan kerajaan negeri sebagai tanda terima kasih kerajaan di atas sumbangan golongan berkenaan kepada kemakmuran dan pembangunan negeri daripada pelbagai aspek.

Bagi kawasan di bawah Dewan Undangan Negeri (DUN) Sura, salah satu dun yang berada dalam parlimen Dungun pengagihan ini dijalankan secara berperingkat selama 3 hari bermula semalam sehingga 27 haribulan ini.

Artikel ini juga boleh diikuti di www.1dungun.co.cc

No comments:

Post a Comment